Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Monday, April 30, 2012

Cerita Kedah - Perlis

Assalamualaikum...
seperti yg dijanjikan kepada kawan2ku yg aku sayang...
ha amik kau post pasai fieldtrip.... hahaha

Kisah bermula pada tanggal 22 April 2012, bertolaklah kami 33 orang pelajar UiTM K.Pilah... 24 pelajar part 2 dan 7 org senior part 6....
kronologinya, aku citer la kat bawah ni, korang baca la ek... hahaha...


 Bismillahirrahmanirrahim.... maka bermulalah pengembaraan selama 4 hari kami... masing2 macam nak pindah je gayanya... smpai ada yg bwk beg ada roda... hahaha aku la tu sapa lagi... tp bkn luggage hitam aku tu la... yg kecik sikit je dari tu.... hehehe...untung ada beg dari xde kan... 


 sampai2 je kat UiTM Melang, bas x start pun lagi.. pak cik driver x sampai lg.. kami pun lepak2la kat surau dpan kolej tu... 


muka happy nak mulakan perjalanan... hahaha...


berhenti sarapan kat RnR Senawang kot.. Kak Ain la ckp Senawang... aku x ingat plak nama tmpatnye... hahah

senang btol diorang tdo... aku xleh tdo. dah memang tabiat suka pandang luar tingkap masa naik kenderaan... aku masih dapat kekal duduk sorang2 walaupun bas hampir penuh.. single forever k.. haha
bosan duk dalam bas, pandang je kiri kanan, sume dah tumbang.. apa lagi, aku pun snap la masing2 punya gambaq... amik kau... hahaha/... ni ain wahil punya skill tdo ats bas...


ni atul plak... 


 'B.. Bring the boys out'... hahaha... lagu tu kot aina dgr smpai tertido... hhaha


ada kenalkah sama ini amoi?? Fazlina iena punya pose....


3 penyamun di dalam negeri...


 hahaha.... agak2 diorg prasan x ek aku amik gmbar diorg ni... huhuuu...


 Amirulah Che Hasmi a.k.a Popo...


ha... ni plak antara budak paling kecik dlm kelas... fifi namanya... 


dah puas tido, time to makan la plak... haha... masa ni berhenti kat RnR jgak, tapi aku lupa jugak nama tempatnye... banyak makan semut kot... 


apa perlunya jejaka itu melunjurkan kaki??? aku pun xtau la...


sebahagian besar ahli keluarga AT2202A1


dgrnya restoran ni kawan ayah Bad punya... maybe la kot... yg penting perut diisi... adoi asyik berhenti makan je ktorg... hahaha


ada parent datang ke??? hahaha... kata noly, bila nampak je flash kamera, pintu kereta yg nak ditutup terus dibuka semula... btul ke?? hmm.. xtaula cek...

 first briefing pasal tmpat2 lawatan esoknya.. kene tegur sebenarnya masa ni.. maafla sir, kami budak baru belajar...


sebahagian dari pelajar perempuan yg ada... termasukla senior2 part 6 yg happy go lucky slalu...


ha... yg 5 org tu senior.. yg 2 org lg tu sapa xtau.. lagu mana la bleh ada kat sini... 


yg baju merah tu pensyarah baru kami... walapun x ngajar kami, tapi sudi join fieldtrip ni... trima kasih Miss Wani...


hahaha.... syukri jumali suka benor posing mcm ni...


 kat Padang Besar Perlis.... org ramai cakap barang sini murah... honestly barang2 kat Bandar Maran lagi murah... hahaha... puji tempat sendiri walaupun aku jarang skali nak pg shopping... mak cakap: pergi kat tempat shopping x semestinya kita pun kene shopping.... cuci mata sudahla... xyah beli kalau x memerlukan
Dikno simpan sampai sekarang kata2 itu,..
sudahnya aku beli kacang cerdik kiriman kakak tersayang je... 


memang bosan 3 jam kat sini, aku pun mundar mandir sambil snap2 apa saja yg aku rasa nak snap...


Kak Ain punya perangai sama macam aku xsuka shopping... awal2 lg dah layan novel, Badi'uzaman pun join skali la.... yg xleh tahannya, Bad baca novel macam baca komik Jepun... asal jumpa perkataan yg dia rasa lucu je, dia bantai gelak kuat2 kat situ.. hahaha


pensyarah2 x lepaskan peluang shopping sakan...  bukan main lg membeli...


 meh sini I pilihkan untuk U... HAHAHA.... tu kot ayat Sameer kat Ain Wahil....
ish2x xde la.. gurau je ye huhu....


untuk anak bini kat rumah... cakap pak cik tu kat aku masa aku amik gmbr ni... hahah... memandai aku je serkap jarang


yg surenye salah satu Narita tu sir Fahrul punya... ;D... 


dulu masa on the way nak g praktikal, penah la singgah sini tapi masa tu org ramai giler.. x sempat nak order... kali ni masing2 xnak lepaskan peluang.. dapatla rasa cendol kat sini.. sodap...


taukeh Harumanis mai dah... kat masjid pun jadi berbisnes... hehehe... x lepaskan peluang beli Harumanis ni.. memang sodap... hajatnya tahun dpan nak order lagi... hehehe,... macam x cukup je 2kg yg aku bli tu...


ni menara Alor Setar... masa konvoi Viva time praktikal dulu dah pegi kat sini, so ktorng x pegi la masa ni, last2 lecturer pegi sendiri naik kereta sir Asyraf... haha... 


oh tidak.. tempat shopping lagi.. skali lagi aku termangu xtau nak bt ape2... pusing2, snap gambar, pastu balik ke tempat parking bas semula.... bosei wei g tmpat2 gini.. bwk la gi pantai ke, air terjun ke,. syok jgak.... hehehe...


amik gambar sudah... beli karang hilang xtau ke mana...


tgah hari td duk jual harumanis, tup2 petang tu tetiba ada mat motor ni berhenti kat dpan ktorang... rempit dari Arau sampai Alor Setar tu... apapun terima kasih En. Huzaifah sebab sudi jenguk kami di sana... 
;)

bergambar kat Entrance Istana Anak Bukit... yg serabut dgn selendang hijau tu terkena demam n selesema.. haha.. smpai sekarang x baik2 lagi... tdo lg bwh kipas smpai 3 biji kipas.. aleh2 g mana2 pkai pashmina tu.. huhuhu.... 

muka org selesema bergambar... seram sejuk je rasa...


hari terakhir lawatan, kami pegi ke tasik rekreasi Kem Paya Pahlawan... cantik tasik ni... main kayak kat sini lagi syok kan.. haha... sukan kegemaran.. nak main sukan mahal2 je... haha


tuan tanah kedaung belum baik selesema... beg nikon sentiasa dibahu... beg nikon, kamera canon... untung ada beg n kamera dari xde... haha


  Imah(kiri) dan Miss Wani(kanan) yg sentiasa comel...lecturer ni sopan je... mengajar Farm Mechanization ni... bkan calang2 orang tau...


ni masa on the way balik ke K.Pilah... gambar ni masa kami lalu kat Plus Perak... nama specificnya aku x ingat.. macam biasa la... agak pelupa... hehehe...


ni pun kat Perak jgak... jalan yg sama dgn gmbar diatas.. masa ni baru lpas hujan.... tingkap bas belah kiri ada pelangi, tingkap bas blah kanan ada sunset... cantik sungguh Anugerah Ciptaan Allah S.W.T...

Sejuknya Malaysia... haa... last picture untuk fieldtrip ni... yg ni kat stesen minyak Senawang... alang2 dah nak smpai Pilah, snap la gmbar si Syukri Jumali posing ni... laka laka pun ada aku tgok gmbr ni..*tiru ayat lawak ke der Jozan* hahaha

sekian la untuk post kali ni... memang niat nak settlekan dulu report baru nak update post ni, tapi nampaknya post ni siap dulu dari report... hahaha... xpelah nak buat mcm mana kan... aku insan biasa,,,;)
maaflah, gambar2 tempat lawatan memang x letak dlm post kali ni sebab gmbar2 tu untuk report... dah anta report baru bleh upload... hehe.. copyright reserved...

sume pelajar, pensyarah dan kakitangan Ladang Tebu, Felda Chuping, Perlis. 


harap2 dapat peluang lagi nak tgok bumi utara... xtau kenapa aku suka sgt tgok sawah padi... damai je rasa...
wassalam.....

4 comments:

  1. Sama2 ... insyaAllah ada rezki berjumpa lg... nice pictures

    ReplyDelete
  2. n yg penting, serius gile muka fify tido..haha

    ReplyDelete
  3. hee, welcome to perlis @ utagha.. - cik ekin -

    ReplyDelete